1. oktober je za mednarodni dan starejših razglasila Generalna skupščina Združenih narodov leta 1990, z namenom, da bi se vsako leto na ta dan s posebno pozornostjo razpravljalo o različnih ...

Po vabilu v začetku avgusta 2020 za vpis v izobraževanje za prostovoljno delo se je hitro napolnil seznam udeleženih. Vpisalo se jih je šest, saj smo sledili priporočilom NIJZ glede ravnanj pri ...

Na dogodku je Zavod Oreli predstavil svoje aktivnosti, ki temeljijo na prostovoljstvu in pomoči starejšim. Dogodek je potekal pred svetovalno pisarno za starejše (tržnica Kamnik).

Dan odprtih vrat svetovalne pisarne za starejše  bo potekal v znamenju povezovanja prostovoljcev za namen pomoči starejšim, predstavitve aktivnosti Zavoda Oreli ob desetletnici. Priključili se bomo tudi vseslovenski akciji Dan za spremembe-Dobro za ljudi in planet. Vabljeni ste vsi ljudje dobre volje, ki želite zase in za druge delati dobro in se ob tem še zabavati. 

Gospe so se srečevale v juniju in juliju 2020, do sedaj 6x in ne morejo prehvaliti srečanj. Očitno so se našle prave udeleženke, ki čutijo, da lahko zaupajo voditeljicama, ki se na vsako srečanje strokovno pripravita.

Kot navadno vsako leto vsaj enkrat skupno, sicer pa v manjšem obsegu za posamezno skupino večkrat, smo tudi letos izvedli skupno intervizijsko in supervizijsko srečanje. Intervizija je metoda ...

V okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana smo po pandemiji corona virusa razpisali tečaj za osnove računalništva in pametnih telefonov za starejše.

15. junij je leta 2011 Generalna skupščina Združenih narodov razglasila za mednarodni dan ozaveščanja o nasilju. “Kot družba moramo biti občutljivi za pojave nasilja, diskriminacije in stereotipiziranja starejših, ga obsoditi in sankcionirati,” poudarja varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Vabimo vas k novi pogovorni skupini, ki jo bosta vodili Klaudija in Neli. V letošnjem letu se bomo srečali na desetih brezplačnih srečanjih, prvo srečanje bo v sredo, 27. maja 2020, ob 18. uri v Svetovalni pisarni za starejše.