Mednarodni dan prostovoljstva

Mednarodni dan prostovoljstva praznujemo od leta 1985. Takrat ga je na 40. zasedanju generalne skupščine  razglasila Organizacija združenih narodov. Prostovoljkam in prostovoljcem se v tem praznovanju pridružijo tako vlade kot civilnodružbene organizacije iz vsega sveta.

Mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce/prostovoljke, ter posameznim prostovoljkam in prostovoljcem, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

5. december je dan za širjenje ideje prostovoljstva in navduševanje novih ljudi za opravljanje te dejavnosti. V resnici pa prostovoljsko delo poteka prav vsak dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto.

Varuh človekovih pravic, Peter Svetina, nam je povedal:

»Menim, da je sodelovanje med generacijami ključ za strpno in uspešno družbo. Tu pa nima pomembne vloge le država in njene institucije, pač pa imamo škarje in platno v rokah vsi - akterji na lokalni ravni, ki imajo neposreden stik z ljudmi in njihovimi potrebami, pa tudi nevladni sektor in prostovoljske organizacije, ki ste neke vrste prevodnik njihovih potreb. Skupaj imamo nalogo, da življenje v družbi oblikujemo tako, da ima najšibkejši člen v njem svoje mesto, brez strahu za jutri.«

Zavod Oreli s prostovoljnim delom pomaga starejšim v občini Kamnik že dvanajst let. Prostovoljci se srečujejo v prostovoljskih skupinah in vsako leto z izobraževanjem dopolnjujejo svoje znanje. Pridružite se nam tudi vi!

Vabljeni k vpisu na izobraževanje za prostovoljno delo in priključitev k našim skupinam za prostovoljno delo!

Vpišete se lahko:

Preko spleta: zavod.oreli@gmail.com ali info@kamnik-starejsi.si

Preko telefona: 031 395 499 (Svetovalna pisarna)

Preko obiska v Svetovalni pisarni (Tomšičeva 23, Kamnik - ponedeljek in petek od 8:00 do10:00 ali sreda od15:00 do17:00)

                                                                                                                                                                                                                                              Zavod Oreli

Prostovoljki Nika in Majda

Prostovoljki Nika in Majda

Srečanje prostovoljcev na Brdu s predsednikom Pahorjem v letu 2022

Srečanje prostovoljcev na Brdu s predsednikom Pahorjem v letu 2022