Prostovoljec leta 2011

Pod pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka je Mladinski svet Slovenije 14. junija 2012 na Brdu pri Kranju pripravil prireditev z razglasitvijo najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov za leto 2011. Letos je bilo na natečaj Prostovoljec leta prijavljenih 162 posameznikov in 52 projektov. Podeljeni so bili naslednji nazivi: Naj prostovoljec in Naj prostovoljka (v treh starostnih skupinah), Naj prostovoljski projekt, Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt. Več o zmagovalcih na: http://www.mss.si/sl/novice/730/1/podelitev-priznanj-v-natecaju-prostovoljec-leta.

»Ključno priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt je prejel projekt Nešteto razlogov za življenje – humanitarna kampanja ob 25. obletnici Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Vseslovenska kampanja je bila namenjena spreminjanju negativnih prepričanj o onkoloških boleznih in promociji zdravega načina življenja.« (T. Baumkirher, www.mss.si)

Slavnostne prireditve na Brdu pri Kranju so se udeležili tudi nekateri prostovoljci Zavoda Oreli, Župnijske Karitas Stranje in Društva upokojencev Kamnik. Tako Zavod Oreli kot tudi Župnijska Karitas Stranje sta prejela priznanje za enega izmed svojih projektov.

Udeleženci podelitve za naziv najprostovoljca 2011 z občine Kamnik

Udeleženci podelitve za naziv najprostovoljca 2011 z občine Kamnik

Vse slike