Prostovoljci Zavoda Oreli na podelitvi nagrad »Naj prostovoljec« pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja

Dogodek »Naj prostovoljec« je že deseto leto zapored potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Lani so mnogi prostovoljci Zavoda Oreli prispevali svoj čas, znanje in trud za tiste, ki so jih potrebovali. Zato smo se prijavili na natečaj Prostovoljec leta, ki ga razpisuje Mladinski svet Slovenije (MSS). Ključni namen natečaja je promocija prostovoljskega dela, prav tako tudi nagrade in pohvale za posameznike in prostovoljske projekte, ki so najbolj izstopali v letu 2021.

V prijavi smo opisali celosten model pomoči starejšim na njihovih domovih, kot ga izvajamo v občini Kamnik. Naslovili smo ga Model 2030 - Celovit sistem za pomoč starejšim na domu. Nekateri od prostovoljcev so z nami že od samih začetkov, kar pomeni, da prostovoljno delo pri nas opravljajo že več kot deset let. Resnično si vsi zaslužijo priznanje in zahvalo. Naši prostovoljci so dijaki, študentje, zaposleni, brezposelni, kot tudi upokojenci, ki so po naših izkušnjah res pravi izvir izkušenj in znanj.

Povabljeni smo bili na zaključno prireditev v ponedeljek, 27. junija 2022, ob 17. uri, v Kongresni center na Brdo. Prireditve se je udeležilo sedem prostovoljcev Zavoda Oreli: Patricija, Gaja, Nika, Frenk, Darko, Roman in Martina.

Predsednik Pahor je prostovoljkam in prostovoljcem izrazil globoko hvaležnost za pomembno poslanstvo, ki ga opravljamo v družbi. Prejeli smo priznanje za sodelovanje. Prireditev je bila tudi dobra priložnost za izmenjavo izkušenj in sklepanje poznanstev, saj smo se po zaključenem uradnem delu prepustili klepetu, sklepanju novih poznanstev in dobri hrani.

Če si tudi vi želite opravljati prostovoljno delo in vas veseli delo z starejšimi, ste toplo vabljeni, da se nam pridružite. Lahko nas kontaktirate preko e-maila: info@kamnik-starejsi.si, pokličete (031 395 400 – ponedeljki in petki, od 8-10 ali srede od 15-17) ali obiščete našo svetovalni pisarno (Tomšičeva 23, Kamnik – enak urnik kot pri telefonu), kjer vas bomo z veseljem informirali o vseh podrobnostih in vas vključili v naš program.

"Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega." La BRUYERE

 

Vse slike