Zaključili smo izobraževanje in ustanovili novo prostovoljsko skupino

Nova prostovoljska skupina VITAMINČKI

Nika Gradišek, prostovoljka, je napisala kratko poročilo našega izobraževanja, ki je potekalo 6., 13. in 20. septembra 2021.

"V zavodu Oreli je potekalo osnovno izobraževanje o prostovoljskem delu.

Udeležili smo se ga štirje dijaki in mlada prostovoljka ter starejša gospa. Dijaki smo imeli že nekaj pridobljenih izkušenj iz osnovne šole. Želeli pa smo to delo nadaljevati in ga nadgraditi.

Predavateljica nam je predstavila  Zavod Oreli in dejavnosti, ki jih lahko opravljamo. Spoznali smo lastnosti starejših ljudi, s kakšni težavami se soočajo in kako jim pri tem pomagati.

Odigrali smo igre vlog, ki nam bodo pomagale pri delu na terenu in pri nepričakovanih situacijah. Spoznali smo načine in značilnosti dobre komunikacije ter jih preizkusili v praksi, z igro vlog. Pogovarjali smo se o naših izkušnjah in prostovoljka Gaja nam je veliko pozitivnih stvari s terena znala predstaviti na tak način, da se bomo znašli, če pride kaj nepričakovanega. Tudi starejša gospa Zinka ima veliko izkušenj, sedaj pa le te deli tudi v Zavodu Oreli. Spoznala sem, da je delo veliko bolj kvalitetno, če se o tem pogovorimo ljudje različnih starosti in izkušenj. Res sem vesela, da imam  tudi sama že veliko izkušenj na tem področju, za to gre zahvala našemu vodenemu prostovoljskemu delu v mladih letih.

Naša druženja niso minila brez vitaminčkov, zato smo se po njih tudi poimenovali - skupina VITAMINČKI.  Pregledali smo pogodbo, ki nam jo je  pripravila predavateljica in mentorica Martina in jo podpisali, skupaj s starši.

Veseli smo, da bomo teorijo zdaj lahko še naprej prenašali v prakso."

Nika Gradišek

Vse slike