Vabimo vas na dan odprtih vrat

Vabimo vas na dan odprtih vrat svetovalne pisarne za starejše:

Soustvarjajmo skupnost

9. april 2022, od 9. do 12.ure

Glavni program bo pred svetovalno pisarno, ob 10. uri:

Uvodni nagovor bo imel župan občine Kamnik, g. Matej Slapar, predstavili se bodo posamezni prostovoljci in prostovoljske skupine Zavoda Oreli, ki bodo spregovorili o svojih izkušnjah pri delu s starejšimi. Gre za znanja ohranitve socialnih mrež, ki so bile zaradi pandemije Covid-19 in strahu pred fizičnimi kontakti, okrnjene. Stike in klepete smo uspešno prenesli v digitalno okolje, pri tem pa so se tako starejši kot prostovoljci morali naučiti novih načinov komunikacije.

Fizična pomoč je ostala nespremenjena, pri tem, da so se prostovoljci in starejši morali naučiti brezstičnih kontaktov – z maskami in v razdalji dveh metrov.

Pripravili bomo kulturni program, na katerem bo sodeloval medgeneracijski trio Plahutnik s pesmimi, prostovoljci so pripravili delavnice in izobraževanja: Ozaveščanje o življenju starejših slepih in slabovidnih; meritve krvnega sladkorja in krvnega tlaka (Vesna – ZD Kamnik), kvačkanje zapestnic, družabne igre.

Prav tako vas bomo povabili, da z nami delite slasten kuharski recept, ki se v družinah prenaša iz roda v rod. Z nami boste lahko delili tudi ideje za medgeneracijske sprehode, ki so ravno prav slikoviti, ravno prav dolgi in zahtevni, da ga prehodite s starejšimi in v njem resnično uživate.

Naši prostovoljki Nika in Julija sta v videih delili nekaj o svoji izkušnji prostovoljstva:

Nika

 
Julija: