Dan odprtih vrat pisarne za starejše - Soustvarjajmo skupnost

Program je potekal od 9.00 do 12.00 ure, ob 10. uri sta nas obiskala župan občine Kamnik, g. Matej Slapar in ga. Katja Vegel z Oddelka za družbene dejavnosti.

Udeleženi in mimoidoči so se lahko vpisali v nova izobraževanja (prostovoljno delo, računalništvo) in v novo likovno skupino, reševali ankete o računalniški pismenosti ter digitalni razgledanosti. Lahko so si naredili zapestnico prijateljstva ali se naučili osnov kvačkanja –  verižice. Prav tako so si lahko izmerili krvni sladkor, pritisk ali celo trenirali pljučno kapaciteto pod vodstvom prostovoljk iz Centra za krepitev zdravja Kamnik. Lahko so se lahko udeležili čistilne akcije, ki smo jo izvedli v centru mesta in jo je skrajšal kar hud naliv. S prostovoljci iz OŠ Stranje smo to akcijo udejanjili že dva tedna prej v okolici šole. Prostovoljci Zavoda Oreli so pripravili tudi okolje, kjer ste se lahko naučili prostovoljskega obnašanja kot spremljevalci slepega ali slabovidnega človeka. Zbirali smo ideje za najboljše medgeneracijske sprehode v naši občini in odlične družinske recepte; nekaj smo jih lahko tudi preizkusili v živo, saj so se naše prostovoljke izkazale z domačim štrudljem, lahkimi flancati, kokosovimi kroglicami in srčki, ki so se stopili v ustih – hvala Mija, Gaja in Nika!

V kulturnem programu smo poslušali lepe misli o sreči (hvala Špela), o soustvarjanju lepega okolja za vse generacije, prav tako pa so nam o svojih prostovoljskih izkušnjah pripovedovali Gaja, Mija, Nika, Julia, Anamarija, Janja in Patricija.

Direktorica Zavoda Oreli, Martina Ozimek, je povezala vse misli v soustvarjalni šopek, ki se mu je pridružil tudi g. župan Matej Slapar in pohvalil prostovoljce ter vse aktivnosti Zavoda Oreli, ki aktivno deluje že dvanajst let. Roman Rener je zaključil medgeneracijsko srečanje in se zahvalil za sodelovanje vsem prostovoljcem, predvsem pa Občini Kamnik in našemu sponzorju, podjetju Calcit d. d., brez katerih ne bi zmogli pripraviti posebnih trenutkov tako starejšim kot mladim prebivalcem naše občine.

Hvala Kotlovnici (Goranu in Roku), da ste nam omogočili, da se je naš glas slišal naokrog - posodili ste zvočnik, stojalo in mikrofon. Prav tako Denisu, ki je tudi posodil  zvočnik in mikrofon.

Še enkrat hvala vsem za soustvajanje prostovoljskih trenutkov!