Aktivnosti ob dnevu za spremembe

Medgeneracijsko srečanje

Vabimo vas na izmenjavo izkušenj, ki ste jih pridobili v času korona pandemije.

10. aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, številne aktivnosti v živo pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila.

Ob letošnjem Dnevu za spremembe vas, poleg ostalih aktivnosti, povabimo tudi na aktivno srečanje preko spleta.

Pogovorili se bomo, kako in na kakšne načine smo premagovali osamljenost v času, ko smo morali zaradi pandemije ostati doma.

Medgeneracijski pogovor s spletnim srečanjem bo v soboto, 10. aprila 2021, ob 19. uri, preko Zoom aplikacije – dostopno na tej povezavi.

Meeting ID: 815 8976 5459
Passcode: zvXD16

Natečaj: Kako smo v času Covida premagali osamljenost

Teden med 5. in 9. aprilom je namenjen projektu Dan za spremembe, letos z naslovom Premagajmo osamljenost. Ker je preteklo in letošnje leto zaznamovala epidemija Covida 19 in smo se dnevno ukvarjali z izzivi, ki jih prinaša spremenjena realnost, vas Zavod Oreli vabi, da v kratkih zapisih delite vaše doživljanje osamljenosti, samote in kako ste te občutke premagali sami ali jih pomagali premagati nekomu drugemu.

Izdelke (kratke zgodbe ali pesmi) na temo premagovanja osamljenosti pošljite do 6. aprila 2021. Izdelki naj ne presegajo dolžine ene tipkane strani. Pozdravljamo tudi medgeneracijsko sodelovanje pri pripravi izdelkov. Najboljši trije izdelki bodo, po oceni komisije, nagrajeni z objavo na spletnih straneh (http://www.kamnik-starejsi.si/ ).

Ne pozabite pripisati vašega imena, priimka in kontaktne številke ali emaila, da boste obveščeni o rezultatih natečaja.

Zavod Oreli proti osamljenosti starejših

Zavod Oreli v sredo, 7. aprila 2021, odpira za starejše dve telefonski liniji, prek katerih se boste lahko pogovorili in poklepetali s Klaudijo in Neli, voditeljicama pogovorne skupine v okviru Zavoda Oreli. Za pogovor bosta na voljo v sredo, 7. aprila, dopoldan med 10 in 12. uro (Klaudija – 051 661 581)  in popoldan med 16. in 18. uro (Neli – 040 600 470).

 

Premagajmo osamljenost skupaj.