Zaposlovanje starejših

Demografske spremembe in staranje prebivalstva vedno bolj vplivajo tudi na trg dela, saj se zelo hitro manjša populacija v aktivni dobi (od 20 do 64 let). Vse večjo skupino delovno sposobnih predstavljajo stari od 50 do 64 let, v letu 2018 jih je bilo že tretjina, in pričakovati je, da bo delež še naprej naraščal. Ocena demografskega učinka kaže, da bi lahko do leta 2020 prišlo do zmanjševanja aktivnega prebivalstva v povprečju za 8 tisoč oseb na leto (Strategija dolgožive družbe).

Dostopno na: http://www.sklad-kadri.si/si/razvoj-kadrov/celovita-podpora-podjetjem-za-aktivno-staranje-delovne-sile-asi/

Na demografske izzive je z vidika trga dela potrebno odgovoriti z različnimi ukrepi, tako na nivoju družbe, delodajalcev, predvsem pa posameznika.  V javnosti je  potrebno preseči stereotipe do starejših delavcev, pri delodajalcih pa krepiti učinkovito upravljanje s starejšimi zaposlenimi, posameznik pa mora prepoznati nujnost  vseživljenjskega učenja in stalnega razvoja kompetenc za spreminjajoči se trg dela. 

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad izvaja program za zaposlene: Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI). Dostopno na: http://www.sklad-kadri.si/si/razvoj-kadrov/celovita-podpora-podjetjem-za-aktivno-staranje-delovne-sile-asi/

Projekt sofinancira EU iz sredstev Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) v okviru OP EKP 2014 - 2020 in  naslavlja izzive negativnih demografskih trendov in se usmerja v krepitev kompetenc tj. usposabljanja in izpopolnjevanja starejših zaposlenih kot posebej ranljive skupine na trgu dela, in sicer z namenom podaljševanja delovne aktivnosti starejših zaposlenih. Namen je tudi opolnomočene delodajalcev za upravljanje s starajočo se delovno silo.

Z namenom spodbujanja zaposlovanja in ohranjanja delovne aktivnosti starejših je v veljavi interventni ukrep na področju trga dela, ki delodajalcu omogoča uveljavljanje začasne spodbude za zaposlovanje starejših brezposelnih oseb. 

Dostopno na: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7299

Delodajalci, ki zaposlijo brezposelno osebo, starejšo od 55 let, ki je bila najmanj pol leta v evidenci brezposelnih, so zanjo oproščeni plačila prispevkov za obvezna zavarovanja. Ukrep je v veljavi od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2019.

Program »Aktivni do upokojitve«

Pomembno k zaposlovanju prispevajo tudi programi aktivne politike zaposlovanja:  Starejši brezposelni  se lahko vključujejo v večino programov, glede na svoje potrebe in zaposlitvene možnosti. Program »Aktivni do upokojitve« je namenjen starejšim brezposlenim osebam, ki so dopolnili 58 let ali več. Spodbuja delovno aktivnost in trajnejše zaposlovanje starejših brezposelnih za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za upokojitev. Program sofinancira EU iz sredstev ESS v okviru OP EKP 2014- 2020.

Dostopno na: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/zaposlitev-starejsih-za-nedolocen-cas-ponovno-odprtje-javnega-povabila