Srečanja in pogovori o knjigah

Sodelovanje s Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik nas je privedlo do srečanj v naši svetovalni pisarni za starejše. Od oktobra naprej smo se začeli zbirati na Srečanjih s knjigo – pogovarjali smo se o izbranih knjigah v bralni skupini. Gospa Vika Gujtman iz Knjižnice  je 3. oktobra spregovorila o knjigi Iva Zormana Lectovo srce.

V knjigi se pisatelj vrača v svoja mlada leta, kakor jih je doživljal v predvojnem Kamniku, ter nam z ljubeznijo opisuje stare čase, ki so po eni strani že del preteklosti, po drugi strani pa se v živem spominu ohranjajo še vedno takšni, »kakor, da bi bilo včeraj«.

Gospa Gujtman je povedala, da je skupina prijetna in zgovorna. Tudi člani skupine so bili zadovoljni s srečanjem in povedali, da bodo z veseljem prišli tudi v novembru, ko se bo bralo in pogovarjalo o knjigi  Mije Majcenovič Odsevi minulega časa.

Knjiga govori o spominih pisateljice na najnežnejše otroštvo in mladost v Kamniku, na staro meščansko hišo, šolo med vojno in po vojni. Še zlasti za Kamničane zanimiva pripoved o družini Stele, Lectarjevi hiši…

Naslednje srečanje pa bo 5. decembra 2019, ob 10. uri, prav tako v svetovalni pisarni na tržnici. Gospa Gujtman bo vodila pogovor o knjigi Mimi Malenšek, Zlati roj. To je romanizirana biografija o čebelarju Antonu Janši.

 Lepo vabljeni!                                                                                                                  Zavod Oreli